STRALEND IN BALANS
HEALTHY QUOTES
blogs, recepten & inspiratie
3 Gezonde Zoete Tussendoortjes
BLOG 20-4-2021
Heerlijke tussendoortjes voor een gezonde leefstijl
Houd jij er ook zo van om af en toe heerlijk wat lekkers in je mond te stoppen? En voel jij je dan daarna ook vaak schuldig? Dat je je weer hebt laten verleiden tot een of twee koekjes (of wel meer dan twee), een snoepje of wellicht wel een stuk taart? Heel herkenbaar! Weet dat je echt niet de enige bent. En dan heb je ook nog eens van die echte baaldagen tijdens je cyclus, dat je er niet tegen bestand bent.
Zelfs de meest gezonde goeroes hebben af en toe een behoefte aan zoet. Vooral chocolade is iets waar wij dames vaak maar moeilijk van af kunnen blijven.
Weet dat af en toe jezelf iets lekkers gunnen echt wel mag!
Je kunt heerlijk snoepen en toch goed bezig zijn! Hieronder 3 van mijn favoriete tussendoortjes, die heerlijk zoet zijn!
1. Chocoballen met kokos Een echte energiebooster!
Ingrediënten:
100 gram dadels
75 gram havermout
1 eetlepel cacao
1 theelepel vanillepoeder
30 ml water
kokosrasp, sesam of lijnzaad als versiering
Mix de dadels in de keukenmachine, doe er vervolgens havermout, de cacao en vanille bij en mix verder. Doe er op het laatst het water bij en mix een laatste keer. Draai er balletjes van. Je kunt ze eventueel nog door de kokosrasp heen rollen. Leg ze dan even in de koelkast om op te stijven en smullen maar!
2. Warme appel met walnoten, rozijnen en kaneel Lekker voor de koude dagen!
Ingrediënten:
1 appel (liefst biologisch)
3 walnoten
handje rozijnen
1 theelepel kaneel
voor de zoetekauw nog 1 theelepel honing
Snijd de appel doormidden en hol het klokhuis eruit. Hak de walnoten fijn en mix het in een schaaltje met de rozijnen en de kaneel. Doe dan op elke helft van de appel een schep en warm het even op in de oven (15 min op 160 graden). Mmmm, heerlijk verwarmend en zoet!
3. Bananen Choco Lollies Heerlijk als tussendoortje of toetje.
Ingrediënten:
bananen
pure chocolade (liefs minimaal 75% cacao, hoe puurder hoe gezonder en liefste gezoet met kokosbloesemsuiker)
Snijd een banaan in 2 helften en steek ze vanaf de onderkant op een stokje of rietje. Vries ze in (+/- 2 uur). Dan snelt je chocolade au-bain marie. Je plaatst dan een pan of kom bovenop een pan met water op het vuur, zodat de chocolade daar in kan smelten. Dan rol je een voor een de banaan op een stokje door de chocolade heen. Af laten koelen en klaar!
Je kunt ze eventueel nog versieren met geraspte kokos.
Mis nooit meer iets van StralendInBalans!
Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail
Meer lezen? Wellicht vind je dit ook interessant:
Mis nooit meer iets van StralendInBalans!
Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail