STRALEND IN BALANS
HEALTHY QUOTES
blogs, recepten & inspiratie
Gezonde Choco Candybar
BLOG 29-4-2021
Voor als je wat meer tijd hebt en echt iets lekkers wilt maken. Super lekker!
Ingrediënten
Bodem
75 gram amandelmeel
½ theelepel vanillepoeder
2 eetlepels honing
2 eetlepels plantaardige melk
2 eetlepels ghee (gesmolten) (of kokosolie of roomboter)
Snuf (himalaya of keltisch) zeezout
Middenlaag – Karamel
10 dadels
4 eetlepels kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels sesampasta (tahin)
2 eetlepels kokosbloesemsiroop (of ahornsiroop of honing)
1 theelepel vanillepoeder
Bovenlaag – Chocolade
3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
3 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel honing (of ahornsiroop of honing)
½ theelepel vanillepoeder
Snuf (Himalaya of Keltisch) zeezout
Bodem alles mixen en doe het in het bakvorm. Druk het mengsel met de
achterkant van een lepel goed plat. Voor de karamel laag mix je ook alle ingrediënten in een mixer. Leg dit mengsel
over de bodemlaag en verdeel het. Leg de bakvorm enkele minuten in de
vriezer, zodat de lagen wat kunnen uitharden.
Mix de gesmolten kokosolie met de cacao, de honing, de vanillepoeder en zout
tot een gladde massa. En verspreid de chocolade laag over de andere lagen
heen. Laat het nogmaals enkele minuten uitharden in de vriezer.
Nu kun je het in blokken snijden en smullen maar! Het is van allemaal pure
ingrediënten maar wel machtig. Doe een aantal stukken apart invriezen, voor
een ander moment dat je zin hebt in zoetigheid.
Mis nooit meer iets van StralendInBalans!
Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail
Meer lezen? Wellicht vind je dit ook interessant:
Mis nooit meer iets van StralendInBalans!
Schrijf je in en krijg de nieuwste stories in je mail